Sananen Kallion rajoista ja baariudesta

”Mä oon huomannu sellasen homman, et jos sä haluut vittu talven tullen ostaa Kalliost jostain niinku lapaset ni sellasii ei löydy. Siinä on kakskyt thaihierontaa, kakssataaviiskyt baaria ja Alko ja apteekki, mut yritäpä ostaa vaikka lapaset jostain ni ihan mahotonta.” – Teemu Bergman Radio Helsingin Hesa O Ygösen vieraana.

Laskimme. Ei baareja ole Kalliossa kuin kahdeksankymmentäkahdeksan. (Thaihieromoita on varmaan enemmän kuin kaksikymmentä.)

Heti tietysti joku kysyy, että miten määrittelette Kallion. Validi kysymys! Mietimme sitä itsekin. Virallisesti on olemassa Kallion kaupunginosa ja Kallion peruspiiri, mutta ne eivät kata sitä aluetta, josta normaalissa puhekäytössä Kallio-nimeä käytetään. Kadut ovat eri mieltä kuin byrokraatit.

Me päätimme noudattaa katujen esimerkkiä ja rajata Kallion seuraavasti: Etelässä raja menee Pitkässäsillassa, pohjoisessa Sturenkadun ja Teollisuuskadun kulmassa. Lännessä luontaisen rajan muodostavat junarata, Helsinginkatu ja Sturenkatu. Idässä Kallio päättyy Teollisuuskatuun ja Sörnäisten rantatiehen. Helppoa.

Entä mikä sitten on baari? Määritelmä on yksinkertainen: Baari on anniskeluravintola, johon mennään pääasiassa juomaan, vaikka ruokaa saman katon alta sattuisi saamaankin. Tästä syystä pizzapaikkanakin tunnettu Mäkikupla on listalla. Jokainen paikan päällä käynyt tietää, että suuri osa asiakkaista on tullut tuopin perässä. Toisaalta esimerkiksi Tuk tuk ei sovi määritelmään. Siellä syödään ja nautitaan ruoan yhteydessä juoma tai kaksi. Siis: Baarissa kalja on pääruoka, safka tulee siinä sivussa.

Tämän alueen ja määritelmän sisälle jää 88 baaria. Listan löydät täältä. Teimme sen itse, koska olemassa olevat sivustot (eat.fi, yelp.fi, yossa.fi) jättivät olennaisia juottoloita listaamatta. Lista päivittyy, sillä onhan vaikea kuvitella, että vuoden lopussa kaikki baarit olisivat vielä pystyssä saati samannimisiä kuin näin alkuvuodesta.

Tavoitteemme on käydä kaikissa Kallion baareissa juomassa parit kaljat. Se tekee yhteensä 176 tuoppia. Onneksi kalja on parasta.

2 kommenttia artikkeliin ”Sananen Kallion rajoista ja baariudesta

  1. Hei tämä on ihan kiva leikki. Itsekin tykkäisin, jos olisi joku, jonka kanssa voisi leikkiä tällaisia leikkejä. Bodya, sporttia ja tsemppistä teille.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s