Peli auki Kallion B12:ssa

Pari kaljaa Kallion B:12ssa

Baarikäyntien sarja blogia varten oli tarkoitus aloittaa ensi viikolla. Oli päivä ja aika ja paikka valittu tarkasti: Joku sellainen, jossa kumpikaan ei ole käynyt. Joku vähän erikoisempi, ehkä hitusen kuumottava. Sellainen, josta saisi hyvän jutun ja erinomaisen blogin alun aikaiseksi.

Sitten tuli perjantai ja menimme Kallion B12:een, jossa olemme molemmat käyneet aika tarkalleen satamiljoonaa kertaa. Ei voi mitään.

Illassa ei sinänsä ollut mitään erityistä. Oli kavereita, oli tuoppeja, oli Kalliolle tyypillisiä kohtaamisia. Viereisen pöydän nuorisolaispojat diilasivat toisilleen avoimesti kukkaa ja joivat omista tölkeistään kaljaa. Pojat jättivät lähtiessään myös joukkoonsa kuuluvan, kitaraa soittavan sekistelijän pöytään. (Siis kuka soittaa pyytämättä kitaraa baarissa? Ja laulaa?) Tämä mies olikin illan suurin nähtävyys. Soitti sitä kitaraansa, melkeinpä serenadisoi jollekin naiselle, jonka ilme kertoi kaiken: kiinnostaa kuin Pohjoismaiden neuvoston kokous Alexander Stubbia. Jossain vaiheessa puhui kenkäänsä kuin puhelimeen. Kenkä oli vielä jalassa, joten toimitus näytti todella erikoiselta. Ja tietysti sama tyyppi tuli röökipaikalla selittämään jotain sekavaa. Lopulta henkilökunta heitti hänet pihalle, jotta pöytään mahtuisi kymmenen nuorta ranskalaisturistia.

Aika perusilta siis. Mutta sellaista se on Kallion B12:ssa. Se on niin peruskalliobaari kuin vain voi olla. Sisustus, asiakaskunta, juomalista, ylipäätään ilmapiiri on tyypillistä 2010-luvun Kalliota. Siinäkin mielessä, että B12 kuuluu Kallion suurimpaan baariketjuun. Samat omistajat pyörittävät entistä Abin baaria, entistä Kurjenlentoa, entistä Nallea, entistä Kolaa/Holaa ja varmasti muitakin jo edesmenneitä kulmakapakoita.

Kallion B12 – tuttavallisesti Vitamiini – oli ennen Indian Villa -niminen baari ja intialainen ravintola, jonka takaosan pöydissä oli valkoiset pöytäliinat ja etuosassa perusvarmoja Kallion vakionaamoja. Nykyään B12 on tusinabaari, jonka televisioissa pyörii urheilu, jonka kaiuttimissa soi mitäänsanomaton taustamusiikki ja jota ei oikein muista vastaavista juottoloista erota. No, onhan Vitamiini sentään Kallio Rolling Rainbow’n vakiopaikka. ”Les les bombas, les les bombas” ja niin edelleen.

Tuoppi: Karhua; 4,00 euroa; 0,5 litraa.

Käytyjen baarien määrä: 1.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Peli auki Kallion B12:ssa

  1. On muuten huono baari tämä. Henkilökunta on töykeää. Itselleni on jätetty täällä anniskelematta kaksi kertaa, joista ekalla menin kadulta sisään ilmeisesti heidän mielestään liian humaltuneena. Toisella kerralla anniskelu vain katkesi yhtäkkiä kesken illan, kun menin tiskille hakemaan uutta tuoppia. Lähes ennenkuulumatonta Kalliossa. Tosin kerran vastaava taisi tapahtua myös Roskapankissa, josta sitten jatkoinkin vastapäiseen.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s