Uusia ystäviä Bullutista

Lauantai. Siitä oli jotenkin yllättävän pitkä aika, kun olimme olleet viikonloppuna Kallion yössä. Tässä on ollut kaikenlaisia tupareita ja muuttoja ja töitä ja sellaista. No, viime launtaina tuli käytyä parissakin paikassa. Alkuillasta kävimme marssimassa rasismia, naisvihaa ja fasismia vastaan. Kylmässä kevätillassa kävelyn päälle oli hyvä mennä baariin lämmittelemään. Ensimmäinen välietappi oli Pääkonttori, josta varmasti lisää myöhemmin. Tällä kertaa mainittakoon, että musiikkivalikoimassa oli selkeä linja: kotimaista ja/tai paskaa.

parik

Karhut kylvyssä.

Pääkonttorista siirryimme neljän hengen porukallamme kohti Kallion ydintä, tavoitteenamme jatkaa iltaa Pub Porthanissa. Tämä toive osoittautui mahdottomaksi toteuttaa: Jo matkalla näytti siltä, että koko Helsinki on liikkeellä ja että kaikki paikat tulevat olemaan tupaten täynnä. Näin myös Porthanissa. Seisomapaikatkin olivat totaalisen viety. Siirryimme kohti Las Vegasia, joka yleensä toimii hyvänä varavaihtoehtona Portsulle. Siellä oli yhtä täyttä.

No, voimme syyttää vain itseämme. Lähdimme etsimään uutta baaria yhdentoista ja kahdentoista välillä, mikä on aina suuri virhe. Aloittelijan moka. Tuossa vaiheessa lauantai-iltaa pitäisi olla baaripäätös tehty ja loppuillan asemapaikat valittuna. Seisoimme toimettomina Las Vegasin eteisessä ja mietimme mitä tehdä. Kunnes idea: Mennään Bullutiin. Siellä ei varmaan ole ketään, emmehän mekään olleet siellä ennen käyneet.

Pöytä löytyikin Bullutin takanurkasta. Bullut on vanhan ajan keskikaljakuppila, jonka sisustuksen suurimmat muutokset viimeisten vuosikymmenten aikana ovat varmastikin uudet pelikoneet ja katonrajaan nostettu taulutelevisio. Uudistukset ovat kannattaneet: kumpikin pelikone oli kovassa käytössä ja televisiossa pyöri karaoke. Bullutissa viihdytään karaoken parissa joka perjantai ja lauantai kahdeksasta kahteentoista. Keskiviikkoisin on bingon vuoro.

Bullut otti meidät vastaan niin kuin vain pieni ja vakiasiakkaiden täyttämä baari voi: juttuseuraa löytyi jo ennen kuin olimme kaikki ehtineet istumaan. Meidät toivotettiin tervetulleiksi, biisilista ja lyötiin pöytään ja kehotettiin laulamaan. Eikä tästä mennyt pitkään, kun toinenkin vakikasvo otti kontaktia. Ja omisti Annille kappaleen Love me tender.

Vessahuumoria Bullutissa.

Vessahuumoria Bullutissa.

Illan myötä vierusten pöytien herrasmiehiin tuli tehtyä tuttavuutta enemmänkin. Bullut on juuri sellainen paikka, jossa ei tarvitse yksin istua, sillä vakiokasvot ovat valmiita kertomaan elämäntarinansa aina uudelle tuntemattomalle. Aiheet vaihtelevat laajalla skaalalla. Nytkin tuli parissa tunnissa sivuttua psykiatrisia hoitomenetelmiä, tuhansia vuosia vanhoja viruksia, yliopiston vanhoja professoreja, kitaransoittoa, jokaisen lempipuhallinsoittimia ja tietysti Krimin tilannetta. Suomalaisen keski-ikäisen baarien miehen asiantuntemus ei tunne rajoja. Eikä tietysti parikymppisen humanistinkaan.

Kaikenlaista tuli tälläkin kertaa opittua. Yksi asia tosin jäi mysteeriksi. Mikä tai kuka on bullut? Tämä on niitä asioita, joita ei googlella voi selvittää. Pitänee mennä takaisin paikan päälle ja selvittää asiaa vakikasvoilta. He osaavat todennäköisesti vastata tähänkin kysymykseen.

Tuoppi: Karhua; 0,5 litraa; 4,00 euroa.

Käytyjen baarien määrä: 6.

PS. Kotimatkalla nappasin ilta- ja aamupalaa uutta kotiamme lähimmästä pizzapaikasta eli Kolmannen linjan Stadin Chili Kebabista. Olen Kalliossa käynyt monessa ravintolassa ja moneen eri aikaan. Kokemusteni perusteella Stadin Chili Kebab on silti sekaisin pizzapaikka Kalliossa. Asiakaskunta on lähes poikkeuksetta hyvin, hyvin pihalla. Tällä kertaa paikalla oli kolmen nuorukaisen humalainen joukko, jonka ilta oli kaikesta päätellen jatkunut pitkään, mutta silti kohta päättymässä. Nuoruus ja humaluus tiivistyi ihastellen muotoiltuun lauseeseen: ”Mä en oo ikinä ollut tällasessa hetkessä mukana.” Ah, niin viatonta.

4 kommenttia artikkeliin ”Uusia ystäviä Bullutista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s