Lähtöselvitys portilla Pulmu

pulmu1

Viikon tärkein/typerin uutinen oli se, että joku ulkomaalainen nettisivu oli listannut maailman hipstereimmät kaupunginosat ja nostanut Kallion sijalle 14. Iltasanomat tietysti nohevana käänsi höpöhöpöartikkelin uutiseksi sivuilleen, koska näin journalismi ilmeisesti nykypäivänä toimii.

Huvittavaa näissä matkailusivujen ym. hipsterifiilistelyissä on se, että kuvituksena on aina joku sellainen utopiakuva, jolta Kallio oikeasti näyttää ehkä 5 kertaa kesässä. Pettymyksiä on turisteille luvassa, jos odottavat että ”toiminta kuohuu yli kaduille asti”. Ainakaan tuon näköisenä.

No, mutta kuitenkin. Matkailu ja Kallio ovat olleet kevyesti pinnalla, joten pakkohan se oli Pulmuun mennä. Pulmu on nimittäin yksi niistä harvoista Kallion baareista, jossa on jonkinlainen teema sisustuksessa. Tai no, onhan Las Vegasissa ja Arizonassa jonkinlainen Amerikan ihmemaa & villi länsi -teema, mutta ne jätettäköön tässä omaan arvoonsa.

Internet-tietojen mukaan Pulmu uudistettiin pari vuotta sitten täysin. Minä en jostain syystä muista yhtään, että mitä tilalla aikaisemmin oli tai miltä baarissa sisällä näytti, vaikka olen melko varma, että olen paikassa käynytkin. Kuitenkin. Pulmu on nykyään retrolentomatkailuteemainen juottola. Teema alkaa retrohenkisestä logosta, jatkuu matkatavaratarroihin ja päättyy katosta roikkuvaan pienoismalliin sekä kattoon kiinnitettyyn lentokoneturbiiniin. Löytyypä seinältä saapuvat/lähtevät-ruutukin, josta voi väijyä juomatarjoukset. Pieteetillä tehtyä!

Pulmu harvinaisen tyhjänä.

Pulmu harvinaisen tyhjänä.

Pulmu oli meidän ns. kuumottavien baarien listalla, sillä kyseessä on pieni paikka, joka vaikuttaa aina siltä, että se on tupaten täynnä kanta-asiakkaita. Tiistaisena iltana paikalla oli kourallinen ihmisiä, osa baarimikon tuttuja ja sitä myöten baaritiskillä viihtyviä. Pöytiin kuitenkin mahtui. Pulmun seinää reunustavat penkit ovat korkeita ja syvyyssuunnassa kapeita eli hieman epämukavia, varsinkin kun pohjekorkeudella olevan pöydän reuna on turhan lähellä. Vieressämme istuvaa kolmen hengen seuruetta tämä ei liiemmin haitannut, sillä heistä kaksi oli niin sanotusti tuhannen päissään. Välillä tuntuu siltä, että jotkut ihmiset ovat alkuviikosta alkuillasta enemmän sekaisin kuin loppuviikosta loppuillasta. Tai vähintään yhtä paljon. Seurueen miespuolinen jäsen tipautti jossain vaiheessa tuopin jalkansa päälle, koska ei jaksanut sitä enää kädessään pitää. ”Pitäis varmaan vaihtaa paikkaa,” kuittasi hän tilanteen.

No, ei siinä mitään, onhan sitä joskus itsekin ollut humalassa. Ei ehkä tulisi mieleen tehdä sitä Pulmussa, kyseessä on tosiaan todella intiimi tila. Baarissa on koko ajan baarimikon valvovan katseen alla ja muiden asiakkaiden välittömässä läheisyydessä. Parin pöydän yläkertakin löytyy, mutta sinne en ole koskaan uskaltanut. Liian jyrkät portaat ja jotenkin vielä näkyvämpi paikka kuin siinä salin puolella.

Viikonloppuisin näitä valintoja tai näkyvyysasioita ei tarvitse liiemmin miettiä, sillä ohikulkutarkkailun perusteella paikka on tupaten täynnä. Niin kuin lentokentällekin, kannattaa Pulmuun mennä ajoissa, jos mielii välttää tungoksen. Retrohenkinen sisustus ja Kallion parhaimmistoon kuuluva musiikkivalikoima (asiakkaat voivat kai itse valita baarissa soivat kappaleet, tiistaina kuultiin mm. Morriseytä ja The Streetsiä) tekevät Pulmuun suuntautuvasta travellaamisesta sen arvoisen. Jos siis sellaisia arvostaa.

Tuoppi: Carlsbergia; 0,5 litraa; 5,00 euroa.

Käytyjen baarien määrä: 10.

Turbiini. Ja kyllä, se pyörii.

Turbiini. Ja kyllä, se pyörii.

4 kommenttia artikkeliin ”Lähtöselvitys portilla Pulmu

  1. Hämmennystä herättivät: ekan kuvan ovaalituoppi, kapea syvyys. Muodollisesti omalaatuinen juottola.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s