Krapulaprofessorin suuressa könkelökepukkatestissä vuorossa Jaffa-mehujää

Oikein sellaista eilisen jämäviinoilta haiskahtavaa helluntaita. Tapakristityt tai uskonnottomat saattanevat – ainakin minun ikäluokassani – pohtia, että mikä on tämä helluntai, paitsi että pariutumispaineet ovat kyseistä pyhää varten aina kovat. Jos ei heilaa helluntaina ja kaikkea muuta sitä paskan lärpäntää. Oli kuitenkin googlattava, että milläs tapaa uskonto nyt tällä kertaa on sulkenut kauppojen ovia.

Helluntaita vietetään Pyhän hengen vuodattamisen vuoksi. Että silloin se Pyhä henki mennä tirskahti jengiin. Raamatussahan tämä kuvaillaan seuraavasti:

Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itse kunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

Minustahan tämä kuulostaa siltä, että pojat ovat olleet darrassa. Siis aivan todella pahassa darrassa. Helvetilliset liskot. Ja miettikää, kun ei noihin aikoihin tuosta vain pakasteesta haettu mehujäätä. Ajatelkaapa. Että ollaan onnekkaita nykyisin. 

Nostalgissävytteinen huurteinen pelastaja.

Nostalgissävytteinen huurteinen pelastaja.

Löysittepä sitten heilaa tai ette, en aio tarjoilla sananlaskuja, viisauksia tai muuta paskaa, vaan puhun asiasta: Mehujäästä.

Jaffa-mehujää on verhottu nostalgissävytteiseen pakkaukseen, joka on darraiselle kutsuva. Pakkausmateriaali on turvallisen, mutta raikkaan värinen – ei satu silmiin, ja appelsiinimainen kuviointi lupailee ripeää toipumista. Pakkaus on myös helppo avata.

jahva2Kun Jaffa-mehujää ilmestyi kauppojen pakastealtaisiin joitakinn vuosia sitten, ajattelin maailman olevan pelastunut. Että tässä se nyt on, kaikkien krapulaisten todellinen pelastus – darrantappajalimppari mehujään muodossa.

Valitettavasti limpparin hiilihapot eivät järin onnistuneesti pakastu, joten Jaffa-mehujään jaffamaisuus jää lopulta aika appelsiinimaiselle tasolle. Raikkaan appelsiininen mehujää on kuitenkin helpotus darraiselle, ja etäinen jaffamaisuus tuo sellaisen turvallisen olon.

Mehujään koostumus on oikein oivallinen. Ei liian kova, mutta ei myöskään ole kertahaukulla nieluun rusennettavissa. Jos Jaffaa darrassa kaipaat, suosittelen kuitenkin turvautumaan nestemäiseen versioon. Vaikka mehujää onkin darraiselle oivallinen kumppani, ei se makuelämyksenä aivan limun tasolle nouse.

Jaffa-mehujään arvosana suuressa könkelökepukkatestissa: 4/5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s