Hikinen ilta Las Vegasissa

Oli synkähkö ja jollain tapaa myrskyisyyteen viittaava heinäkuinen illankähmä. Las Vegasissa ei ollut aurinkoista, eikä ilma ollut kuivaa, kuten aavikon nurkalla lojuvassa uhkapelin ja prostituution tuhrimassa kaupungissa kuuluisi olla. Johtui kaiketi siitä, että olimme Viidennen linjan Las Vegas –baarissa, sillä sen kauemmaksi meillä ei kerta kaikkisesti ollut varaa matkustaa.

Ilma baarissa oli kostea ja kuuma, kuten kaikkialla muuallakin heinäkuun lopussa. Baaritiskin yläpuolelle taktisesti aseteltu tuuletin huljutteli lehmänhenkäykseltä tuntuvaa ilmaa laiskasti. Baarissa istuvien ihmisten iho kiilteli hiestä. Tuoppien kyljet huurtuivat ja hikosivat, kastelivat tihkullaan pöydät ja kämmenet.

Elvistä ei näkynyt. Se on aina jotenkin pettymys Las Vegasiin tullessa, sillä tötteröpäinen suppuhuuli kuuluisi jollakin loogisella tavalla kyseisen anniskeluravintolan luonteeseen. Kaikkea muuta toki löytyy. Ikkunalaudalla jököttää custom-prätkä. Katosta roikkuu mm. jenkkifutiskypärä. Amerikkalainen oheisroipesisustus toimii baarissa hyvin. Joskin säälin ihmistä, joka joutuu pyyhkimään kaikesta siitä esinepaljoudesta pölyt. Tosin ei niitä pölyjä ole ehkä pyyhitty koskaan, sikäli, että kerrostumaa oikein tulkitsen.

Tunnelmaltaan paikka on sisustuksesta huolimatta kuin mikä tahansa muista Kallion vastaavista baareista. Samankaltainen käyttäjäjakunta. Samankaltaisia sattumuksia. Samankaltaisia syvällisiä ajatelmointeja ja pirillä sävyttyneitä maailmankatsomuksia vessakirjoituksen taiteeksi ikuistettuna kuin missä tahansa muussakin kalliolaisessa baarissa. Joskin oheinen elämän pyhä kolminaisuus on ehkä oma suosikkini:

Viina / kalja, nautinto, epänautinto

Viina / kalja, nautinto, epänautinto

Illan ajan ukkospilvet olivat vaanineet taivaalla kuin laiskat leijonat. Lopulta alkoi rytinä. Salamat välähtelivät taivaalla Kallion kattojen yllä. Mustat pilvet vaelsivat taivaalla paksuna myttynä. Jokaista välähdystä seurasi kumea ryminä.

Ukkosen laannuttua jouduimme toteamaan, ettei rytinä ollut viilentänyt ilmaa nimeksikään. Onneksi Merihaan mattolaiturilta pääsi uimaan.

Tuoppi: Karhua; 0,5 litraa; 4,00 euroa.

Käytyjen baarien määrä: 24.

3 kommenttia artikkeliin ”Hikinen ilta Las Vegasissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s