Kallion Mestari – kiitospaitoja ja tähän mennessä halvinta kaljaa

Se oli joku niistä uuvuttavan samanlaisista arkipäivistä. Ehkä tiistai, tai torstai. Joku sellainen, mihin ei liity juhlavuutta tai minkään odotusta. Laiskotti ja vitutti ja masensi se kaikki arkinen aherrus ja typerä välimallin päivä sellaisissa mittasuhteissa, että päädyimme Vaasankadun Just Vegeen syömään. Tuollaisilla välimallin päivillä on useimmiten taipumus päättyä välimallin baari-illaksi – tälläkin kertaa sen uhka leijui ilmassa vahvana.

Mahat täysinä hyllyimme Kustaankatua Hesarin suuntaan, kun törmäsimme tuttavaan. Ja kaljallehan siinä sitten piti mennä, kun pitkästä aikaa tähän tuttavaan törmäsi. Tovin arvoimme siinä Hesarin ja Kustaankadun vilkkaasti liikennöidyssä kulmauksessa, että mihinkäs nyt tästä sitten kehtaisi. Pääkonttorin ja Kallion Mestarin välillä puntaroidessa päässä soi RAY:n pelikoneiden tuplausmusiikki takaraivoa takoen. Päädyimme Mestariin.

Kalia hommia ja ylleis urheilua

Kalia hommia ja ylleis urheilua

Mestarissa tulee vierailtua harvemmin. Osittain siksi, että se sijoittuu outoon, kuolleeseen kulmaan – siihen Hesarin ja Vaasiksen väliin. Useimmiten tulee hortoiltua jommalle kummalle noista kaljoittelun pääväylistä ja skipattua nämä risteäville kaduille sijoittuvat juottolat. Osittain siksi, että Mestarissa vieraileva väki on vähän jännittävää. Pilottitakkeja, nahkaliivejä, Kiitospaitoja ja kaulassa kilahtelevia Suomileijonia. Mitä niitä nyt on.

Sisustuksensa puolesta Mestari noudattaa takuuvarmaa kalliolaista baariatmösfääriä – tummaa puuta ja jotakin eläinkuosia huonekalujen verhoiluksi kääräistynä. Biljardipöytien luota baarin toisesta päästä kaikuu sellaista perinteikästä pallojen kolinaa ja jolppien huudahtelua.

Häppäri on baarissa kello 12-22 joka päivä, jolloin olut on niin syntisen halpaa (2,50 euroa stobe), että lähestulkoon tulee katuneeksi, että kyseisessä anniskeluravintolassa tulee vierailleeksi vain harvakseltaan. Sitten pöytämme läheisyyteen hölkähtää joku katujen tallaaja tiedustelemaan, josko haluaisimme ostaa naudan sisäfilettä ja tajusin, miksi Mestari kuuluu harvoin käytyjen baarien joukkoon. Kuulemma kyseisellä herrasmiehellä oli reppu täynnä kyseistä lihaherkkua.

Emme ostaneet.

Musiikki sopii vakivierailijoista muodostuneeseen mielikuvaan: Klamydiaa, Normaalin Eppuja ja mitä niitä nyt oli. Kun Toton Africa alkoi soida, kaljasta nauttiva tuttava riemastui.

”Jos baarissa soi Toton Africa, ei se voi olla huono paikka”, tuttava tuumasi ja tyhjensi tuoppinsa myhäillen tyytyväisesti.

Olen ehkä eri mieltä.

Tuoppi: Koffia; 0,4 litraa; 3,30 euroa, TAI 0,5 litraa; 4,00 euroa

Käytyjen baarien määrä: 25

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s