Ravintolalaiva M/S Maria on lastattu muovituopeilla

Ravintolalaiva M/S Maria sijaitsee Hakaniemenrannan ja John Stenbergin rannan kulmassa. Joo, en olisi minäkään tiennyt tuon toisen kadunpätkän nimeä, jos en olisi googlannut. Tai edes että kuka oli John (Didrik) Stenberg (konepajayrittäjä) tai miksi hänellä on oma katu Siltasaaressa (koska hän perusti sinne konepajan 1880-luvulla). Aina oppi uutta lähikulmistaan.

No, joka tapauksessa. Siihen kulmaan on nyt kesäksi ankkuroitu M/S Maria. Laiva on yksi kolmesta Siltasaaren/Hakaniemen rannoille tuoduista ravintolalaivoista. Ne kaksi muuta ovat Wäiski ja Pikkudami. Yritimme tänä kyseisenä päivänä mennä Pikkudamiin, mutta se oli kiinni. Vaikka oli ihan aurinkoista ja primetimea kaikkia töistätulevia oluenjanoisia ajatellen. Toisaalta oli maanantai.

M/S Maria oli kuitenkin auki, joten sinne siis.

Kuva ei ole sumea, tuoppi on.

Kuva ei ole sumea, tuoppi on.

Baarilaivat ovat hieno ajatus, hyvä että niitä on tullut niin Kallioon kuin se on maantieteellisesti mahdollista. Hieman harmittaa, ettei tullut koko kesänä yhdessäkään näistä kolmesta käytyä, vaikka ne ovat löysäkätisimmän alakoululaisen kivenheiton päässä meidän kotoamme. Ehkä se on hyväkin. Eipähän ole tarvinnut kilpailla istumapaikoista turistien kanssa. Jotenkin on nimittäin sellainen olo, että näissä käy lähinnä turisteja. Tai jotain muita pikkutakkisia. Syyskuisena maanantainakin ne toiset asiakkaat olivat jostain kaueampaa tulleita. Ehkä Hilton-vieraita.

M/S Marian kannella oli melko miellyttävää istua, vaikka aurinko ei siihen paistanutkaan ja (parittelevat?) hyönteisparvet pyrkivät naamalle.

Sanon melko miellyttävää, sillä pientä purnaamistakin on: M/S Mariassa olut tarjoillaan muovituopeissa. Tuopissa lukee Koff; oluthanassa lukee Karhu. Tuoppiin lasketaan 0,4 litraa olutta. Tuoppi maksaa 5,50. M/S Maria on yhtä kallis kuin Kuudes Linja. M/S Marian tuoppi on joskus ollut läpinäkyvä. Nyt M/S Marian tuoppi on lähinnä keltainen. Sellainen, että tekee mieli vähän sanoa jotain, mutta mietityttää, että auttaako se mitään, kun kaikki näköpiirissä olevat tuopit näyttävät olevan samassa kunnossa.

No, näkymät Kruunuhakaan ovat hienot.

msmaria

Huom: M/S Marian Facebook-sivujen mukaan kesäkausi on ohi, joten paikka on auki vain viikonloppuisin ja säävarauksella. Tätä kirjoittaessa ulkona sataa vettä. Ehkä siis ensi vuonna uudestaan. Toivon, että M/S Maria tekee paluun ja että sillä on ensi vuonna enemmän kilpailua.

Tuoppi: 5,50 euroa; 0,4 litraa; Karhua. Muovituoppi. Keltaisehko muovituoppi.

Käytyjen baarien määrä: 27.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s