Kallio vuosituhannen alussa – pari linkkiä

Näitä erinäisiä Kallio-juttuja kirjoitellessa on vastaan tullut pari mielenkiintoista juttua, jotka on tullut jo jaettua tuolla Facebookin puolella. Laitetaan ne nyt tänne blogiinkin.

Molemmat jutut on kirjoitettu yli kymmenen vuotta sitten, ja näiden pohjalta on hauska miettiä sitä, miten Kallio on muuttunut viime vuosina. Osiltaan aika paljon, toisaalta ei yhtään.

1) Tiedätkö, mikä Pacificon entinen nimi on? Juomanlaskija-lehden vuoden 2001 ensimmäisessä jutussa sekin kerrotaan. Lehti kävi kiertämässä Kallion baareja Sir Elwoodin Hiljaiset Värit -yhtyeen laulajan Juha Lehden kanssa. Hyvää kuvausta vuoden 2001 baarimenosta ja muistelua menneestä.

Muutos on helppo huomata. En olisi koskaan kuvitellut lukevani esim. seuraavaa: ”Abin Baari muistuttaa keskieurooppalaisia baareja. Se voisi aivan hyvin olla vaikka Belgiasta tai Hollannista. Toisaalta tällainen paikka voisi löytyä myös New Yorkista.” Muistan itse Abin Baarin vähän erilaisena. Niin, nykyäänhän Abin Baaria ei enää ole.

Linkki juttuun.

2)  City-lehden juttu 11 vuoden takaa siitä, miten Kallio keskiluokkaistuu. Esimerkkeinä Tim Uskalin perustamat Kola ja Kuula. Molemmat on sittemmin kuopattu: Kolasta tuli ensin Hola ja pian tämän jälkeen Relaxin. Ja Kuulan tilalla on Viva la Vida. Ei ihan ”uuden svengaavan keskiluokan kehtoja” kumpikaan.

Vaikka onhan tuota faceliftiä ja gentrifioitumista tapahtunut. On Street Gastroa ja Made in Helsinkiä ja vintagekauppoja. Mutta onko tuollaiset Kolan tyyppiset ”trendibaarit” pärjänneet? Lähimpänä taitaa olla Sandro – ja sekin on ravintola. Onko muita?

Plus: Kommenteissa kerrotaan, että Rybarista (nyk. Exodus) sai vuonna 2003 Kallion halvinta kaljaa: iso tuoppi 1,80 e. Polkuhintaan on mennyt.

Linkki juttuun.

4 kommenttia artikkeliin ”Kallio vuosituhannen alussa – pari linkkiä

 1. Ihan hauska pieni projekti. 😀
  Teillä alkaa tosin tulla aikamoisen kiire jos meinasitte ehtiä visiteerata kaikki kuppilat vielä tämän vuoden puolella. Kävin läpi tekemänne baarilistan ja siinä oli kymmenkunta paikkaa missä en ole itse käynyt. En ole juuri lainkaan käynyt Kallion seudulla baareissa enää viimeisen n. 2 vuoden aikana, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tilanteeseen voisi tehdä muutoksen ja käydä läpi puuttuvat mestat. Hyviä hetkiä teille oluen ja hyvän seuran kanssa. Ehkä törmätään, ehkä ei.

  Liked by 1 henkilö

  • Joo, kiire taitaa tulla. Jäljellä on melkein kuusikymmentä baaria ja päiviä on vuodessa kai vielä noin kahdeksankymmentä. Melkein päivittäin pitäisi siis kaljalla käydä. Ei taida ihan maksa riittää.

   Yritämme kuitenkin parhaamme! 🙂

   Tykkää

 2. En tiedä mitä Kolan asiakaskunnalle lopulta kävi, kun itse muutin jossain vaiheessa ulkomaille. Muistan vaan, että ainakin ensimmäiset pari vuotta baari oli päivästä iltaan täynnä ”coolia nuorisoa” ja itsekin tuli penkkiä kulutettua päivittäin. Hyviä muistoja siis! Rybarissa myös kavereiden kanssa istuttiin juuri tuon halvan oluen perässä.. Ehkä vähän liikaakin. Ystävä, joka asui Helsingin ulkopuolella oli joskus järkyttynyt kantakapakastamme. No, jälkikäteen ajateltuna Rybarin asiakaskunta oli aika ikääntyvää vanhempaa spugea ja meillä mielessä vain halpa olut 🙂 Nyt voin verestellä muistoja 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s