Kalliohovi, tuo Kallion baaritarjonnan nakkikastike

Nakkikastike. Sehän on ruokana sellainen, ettei sitä varsinaisesti koskaan tee mieli. Kyllähän sitä toki syö, jos sitä on tarjolla ja nälkä kaapii sisuskaluissa, mutta ei. Ei sitä koskaan himoitse. Paitsi krapulassa toisinaan, mutta sekin sopii vertauskuvaan. Tosin krapulassa nyt himoitsee mitä ihmeellisimpiä asioita, kuten Oltermannia merisuolalla ja sellaista.

Mutta ei nakkikastiketta sillä tapaa himoitse, tai sitä syötyään jää muistelemaan, että ai kun olikin hyvää ja että tämä annos kyllä muistetaan. Samaan tapaan Kalliohovikin oikeuttaa olemassaolonsa. Ei sinne varsinaisesti koskaan tee mieli, mutta toisinaan vain käy niin, että sinne tulee mentyä. Harvemmin mitään siellä ohimennen pyörähtämisiäänkään millään tapaa yltyy nostalgisoimaan.

Eräänä päivänä tuli kuitenkin muuan baarikierroksen oheistuotteena sujahdettua kyseisen anniskeluravintolan pimeään syleilyyn.

– Mikäs vitun hovi, pohdin ynseään sävyyn ja googlasin.

Hovi on hallitsijan (historiallisesti myös korkeiden aatelisten tai kirkkoruhtinaiden) asunto, tilukset ja muu lähiympäristö sekä siihen kuuluva henkilökunta.[1] Hovissa sen haltija, teki päätöksensä ja vietti siellä aikaa. Hovit ovat tärkeitä kulttuurillisia ja poliittisia keskuksia.

– Wikipedia (8.10.2014)

Aloin siinä myös miettiä, että kuka olisi Kallion hallitsija. Jussi Lampi tuli ensimmäisenä mieleen. Jonkin pelonsekaisen jännäkakkuuden saattelemana se Lammen Jussi mieleeni putkahti, en sitä sen syvällisemmin ajatellut. Mutta en oikein osannut kuvitella kyseistä parimetristä könsikästä Kalliohoviin, enemmän tyyppiin on tullut törmättyä Roskapankissa tai ihan noin yleisesti vain jossakin Kallion kaduilla. Eli että jos Jussi Lammella olisi oma hovinsa, olisi se ehdottomasti jossain muualla kuin Kalliohovissa. Olipas uuvuttava ajatusprosessi.

Enkä oikein tiedä. Ehkäpä Lammen herra on valinnut oman hovinsa paremmin. Kalliohovissa kun asiakaskunta on vähän sellaista, että sinne harvemmin haluaa mennä. Täynnä se kuitenkin aina viikonloppuiltaisin näyttäisi olevan. Pihalla on jonoa, nahistelevia nuoria ja toisinaan verta. Kaiketi Kalliohovi on sijaintinsa puolesta kuitenkin niin otollisen lähellä metroa, että sinne on helppo sujahtaa. Onhan baari isohko ja hintatasoltaan samaa luokkaa kuin muutkin seutukunnan juottolat.

IMG_8106

Asiakaskunta, tosiaan. Muissa Kallion baareissa on suurempi hajonta ikäryhmissä, Kalliohovissa väki on nuorta. Epäilyttävän nuorta. Tiedä sitten, onko tässä itse unohtanut ikääntyvänsä, kun kaikki nuoret näyttävät niin nuorilta. Viikonloppuisin nuorisolaisuus vyöryy Kalliohovista Vaasankadulle aivan jonoksi asti, kun nuoret ympäri pitäjää hakeutuvat edullisemman oluen läheisyyteen.

Baarikierroksen seuralaisten mielestä Kalliohovi oli paikkana viihtyisämpi joitakin vuosia sitten, kun sieltä vielä sai pitsaa. Tuohon aikaan paikka oli sisustuksensakin puolesta parempi paikka – satunnaisten pikkupöytien sijaan baarissa oli viihtyisiä looseja.

Harmillista, että ympäriinsä tilaan hajasijoitellut pikkupöydät ovat nyt jonkinlainen muoti-ilmiö baarien sisustuksessa (vrt. Mucava, Relaxin). Kai niillä haetaan jotain nuorekkuutta. Tai ehkä avoimempaa ilmapiiriä, ettei tarvitse loosin penkkien selkänojien taakse kenenkään piiloutua, kun voi huojua kiikkerällä jakkaralla. Ehkä huojuminen ja kiikkeryys ovat myös tahallisia asioita: asiakkaat eivät asetu kodiksi, vaan vaihtuvuus säilyy ja viina virtaa? En tiedä, en ole asiantuntija. Mielestäni pikkupöydät ovat perkeleestä.

Kalliohovissa emme tälläkään kertaa viihtyneet kuin yhden pikaisen oluen verran, vaikka paikka oli miltei tyhjä. Se kertonee tarpeeksi.

Tuoppi: 3,30 euroa; 0,4 litraa; hanassa Karhua.

Käytyjen baarien määrä: 31.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kalliohovi, tuo Kallion baaritarjonnan nakkikastike

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s