Kuulopuheuutisia Breezeristä ja Kultapalmusta

Viikonlopun aikana korviimme kantautuivat seuraavanlaiset tiedonmuruset:

– Taloyhtiö ajaa Baari Breezerin ulos kiinteistöstään. Ilmeisesti liikaa meteliä ja häiriötä. Ei mikään ihme. Aina kun tuosta kohtaa Flemaria kävelee ohi, sitä miettii, että onneksi on jo vähän vanhempi ja fiksumpi. Breezerin ja vieressä olevan Flemari 13:sta kävijäkunta näyttää olevan sitä railakasta elämänvaihetta viettävää 18-21-vuotiasta. Heitä halvat baarit ovat palvelleet hyvin, asukkaita ilmeisesti vähän huonommin. Tämä uutinen harmittaa lähinnä edesmenneen Kurjenlennon takia. Tilassa oli aikaisemmin keski-ikäisten korttelikapakka, jonka geneeristylsä Breezeri korvasi. Huono vaihtokauppa.

Kultapalmun omistaja myy baarin pois. Ja muuttaa maasta. Ilmeisesti on kivempaa tehdä mitä tahansa muuta kuin vuodesta toiseen kohdata Vaasankadun asiakkaita. Tämä jää kaivelemaan. Kultapalmu on klassikko baarien joukossa ja yksi niistä Vaasankadun miellyttävimmistä paikoista. Pienessä paikassa on ollut nollatoleranssi sekoilulle ja tunnelma on säilynyt hyvänä (vrt. esim. Breezeriin). Ymmärrän kyllä omistajan päätöksen: en varmasti jaksaisi itsekään katsella samoja naamoja vuodesta toiseen. Silti, harmittaa.

Emme ota vastuuta tietojen paikkansapitävyydestä eikä meillä ole tietoa siitä, milloin muutokset tapahtuvat. Selvää on vain se, että Kultapalmussa on käytävä mahdollisimman pian.

Viikonlopun aikana löysimme myös yksinäisen Pirkka-tölkin hissistä. Surullinen näky.

Viikonlopun aikana löysimme myös yksinäisen Pirkka-tölkin hissistä. Surullinen näky.

2 kommenttia artikkeliin ”Kuulopuheuutisia Breezeristä ja Kultapalmusta

  1. Kultapalmu tosiaan on myynnissä, mutta omistajalla ei kertomansa mukaan ole älytön kiire. ”Jossain vaiheessa vain olisi kiva päästä jo vähän pitämään vapaata”-tyyppisen vastauksen sain kun asiasta kysyin. Kera puoliääneen todetun ”Suomalaisittainhan minä pääsisin jo kahden vuoden päästä eläkkeelle”. Tämä ikinuori on siis – mun mielestä uskomatonta kyllä – 61-vuotias. Sama kaiffari on pitänyt Kultapalmua jo reippaasti yli 20 vuotta. Wut?! Täytyy olla jonkinasteinen Kallion ennätys.

    Liked by 1 henkilö

    • Ohhoh! En tiedä, mitä muuta tähän sanoa, joten sanon saman uudestaan: ohhoh! Olisin arvannut ehkä 45-vuotiaaksi. Ihmekään, että tuossa iässä alkaa haikailla duuninvaihdosta.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s