Bar Lab on harmittavan vähän ysäri, mutta voisi olla sitcom-sarjan tapahtumapaikka

Alppikadulla sijaitseva Bar Lab ei pärjää väritykseltään nettisivuilleen ysärin määrässä, mutta asiakaskuntansa ja yleistunnelmansa puolesta Lab olisi mainio tapahtumapaikka sitcom-sarjalle. Sisustuksessa yhdistyvät jollakin rosoisella eleganssilla jylhyys ja halpuus. Tumman puun ja alkoholimainosten yhdistelmä vetoaa.

Keskiviikkoiltana Labissa oli käynnissä pubivisa. Kun astuimme sisään ja saavuimme tiskille, rynnisti baarin takaosasta hivenen tuohtunut mieshenkilö selittämään baarimikolle, että musiikin volyymia olisi hiljennettävä – kisakysymykset eivät kuulemma meinanneet kuulua. Mies oli ilmeisen totinen pubivisailija. Kysymykset kantautuivat kuitenkin baarin etuosaan saakka. Kisaisännän ääni oli matala ja maukuva.

Kerrassaan upeat sivut.

Kerrassaan upeat sivut.

Viereisessä pöydässä istuskeli kaksi miestä, jotka seurasivat pubivisaa etäältä kuin jalkapallomatsia. Siinä visailun päättymistä odotellessaan he puhuivat pitkät tovit Spedestä.

– Spede kuoli harrastuksensa pariin, sanoi toinen ja kummatkin nyökkäilivät tyytyväisinä myhäillen siihen tyyliin, että juujuu, sankarikuolema saappaat jalassa. Toteamusta seurasi perisuomalaista kaukaisuuteen katsomista ja kellon vilkuilua ennen kun jompi kumpi taas sanoi jotain Spedeen liittyvää.

Visailun päätyttyä kisaan osallistuneet tallustelivat kohti baaritiskiä kuin kovemmastakin koitoksesta selvinneet – näyttivät vähän siltä kuin olisivat hikoilleet, tehneet maaleja tai kannatelleet jotakin raskasta. Spedestä puhellut kaksikko yltyi kyselemään sijoituksia ja läpytteli visailusta selvinneitä selkään sillä tavalla miehekkäästi.

Äänekkäästi tupakoiminen on baarin ulkopuolella kielletty. Millaista on äänekäs tupakoiminen? Tosin olen kuullut myös äänekästä nenän kautta hengittämistä, että kaiketipa tupakoimaankin pystyy äänekkäästi - ehkä se on sellaista aggressiivishenkistä puuskuttamista.

Äänekkäästi tupakoiminen on baarin ulkopuolella kielletty. Millaista on äänekäs tupakoiminen? Tosin olen kuullut myös äänekästä nenän kautta hengittämistä, että kaiketipa tupakoimaankin pystyy äänekkäästi – ehkä se on sellaista aggressiivishenkistä puuskuttamista.

Baarin edustalla sijaitsevalla tupakointialueella nainen opetti miehelle viittomakieltä. Tai siis, opetti miehen viittomaan oman nimensä. Tästä innostuneena mies puhkesi lapsenomaiseen ilakointiin.

– Ei vittu, mä osaan viittomakieltä! mies kiljahteli iloissaan niin, että Alppikatu kaikui.

Mies oli opitusta taidosta e-rit-täin riemuissaan. Riemuun saattoi liittyä myös miehen mitä ilmeisin nousuhumala, joka saattoi olla jopa vuosien mittainen. Jotakin liikuttavaa siinä ilossa oli, kaikesta huolimatta.

Baareista saa, sikäli yllättävästi, viinaa – niin myös Bar Labista. Baaritiskin yläpuolella olevalle liitutaululle on raapustettu kiinnostava lista, jolta löytyvät ”Klassikot”: kossu+mix, jallu+mix ja muita tuttuja. Ohessa on mainittu, että Battery ei ole mix ja teki mieli kysyä, että mix? Mutta onhan se kaiketi limuja tyyriimpää tavaraa. Toinen kategoria ”Klassikoiden” vieressä on ”Tutut suosikit”: Kelkka, Valkovenäläinen ja Ville Vallaton.

En tunne ketään, joka joisi villevallattomia, mutta kyseinen drinkki on kuulemma Mikael Jungnerin salainen pahe. Jotenkin Jungner sopisi habituksensa puolesta Bar Labiin erinomaisesti – miekkosessa on jotakin sellaista pöllähtänyttä maalaisuutta, vähän kuin olisi tipahtanut paalikuorman päältä ja kierähtänyt kaupunkiin.

lab_kalja

Vakiasiakkaat kutsuivat baarimikkoa Koposeksi, mikä ei melko varmasti ole hänen oikea nimensä. ”Koponen” oli mukana veljellisessä leikissä, eikä pahastunut lempinimestään.

– Jos kaikki viihtyvät ja kaikilla on hauskaa, on minulle aivan sama, millä nimellä minua kutsutaan, ”Koponen” tuumi.

Bar Lab on baarin nimenä geneerinen ja paska nimi, eikä se tarkoita mitään – Alppikadun ja Kirstinkadun kulmassa sijaitseva juottola kun ei ole minkäänasteinen laboratorio. Bar Labin nimi on myös helppo unohtaa. Ennen samoilla sijoilla seisoi Kallion Pörssi, jossa on jotakin sellaista rehvakkuutta, elostelun ja tuttuuden tuntua, joka Bar Labista edelleen huokuu.

Kallion Pörssin lisäksi paikalla sijaitseva ravintola on tunnettu nimillä Onnenpoika, DNA ja Pikku-Pietari (pornobaari, kuulemma) – ja mikä tahansa näistä nimistä on parempi kuin nykyinen, täysin mitäänsanomaton ja masentavan neutraali Bar vitun Lab.

Ei nimi pahenna miestä, eikä baaria. Bar Lab on viihtyisä ja olohuonemainen oleskelutila, jossa on lautapelejä, tikkataulu, baarin perusantimet ja viihtyisä ilmapiiri. Ehkä jopa jotenkin avoimempi ilmapiiri kuin monessa muussa baarissa, sillä todistimme usean ihmisen keskustelevan jonkun ennalta tuntemattoman kanssa rennosti kuin mitkäkin eurooppalaiset.

Erityismaininnnat: Flipperi, viikonloppuisin seurueille tarjoillaan popcornia, paska nimi.

Tuoppi: 0,5 litraa; Karhua; 3,80 euroa (kello 09-17 tuoppi maksaa 3,40 euroa)

Käytyjen baarien määrä: 38

8 kommenttia artikkeliin ”Bar Lab on harmittavan vähän ysäri, mutta voisi olla sitcom-sarjan tapahtumapaikka

 1. Huh, tulipa luettua koko blogi yhdeltä istumalta, kun Nytin vinkkaamana tänne päädyin. Hieno projekti, paljon uusia vinkkejä täydelliseen tiistaihin/keskiviikkoon/torstaihin jne. Kalliossa.

  Olen ehdottomasti samaa mieltä krapulamehujäästä ja sen syömisestä suihkussa (myös jäävesi ok). Lisäksi läpinäkyvän suihkuseinän taakse pitää sijoittaa läppäri pyörittämään esim. Ruotsin miljonääriäitejä (tai Teiniäitejä, koska Ylen suomenkielisissäkin ohjelmissa on aina subit).

  Liked by 2 people

  • Joskus on tullut katsottua kauhudarran lamauttamana tuntitolkulla TV-Shopia. Sekin toimi. Piti jotenkin hereillä ja tietoisena ulkomaailmasta. Samalla pidättelin oksennusta.

   Tykkää

  • Suihkun ja television katselemisen yhdistäminen on vallankumouksellisen vaarallinen idea. Mikähän siinä ylipäätänsä on, että krapulassa kaipaa erikoista ohjelmistoa. Joskus on tullut kuunneltua peiton alta ampumahiihtoa. Jotain siinä rauhoittavassa, matalaäänisessä selostuksessa on, mikä pitää elämänlangassa kiinni.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s