Lista niistä kerroista, kun olemme käyneet Pub Porthanissa

Kuten tuosta eilisestä kirjoituksesta kävi ilmi, on Porthaninkadun alkupäässä Kallion kirjastolta alaspäin valuttaessa sijaitseva Pub Porthan meille tärkeä paikka. Alkuperäinen suunnitelmammehan oli käydä läpi kaikki Kallion baarit vuoden 2014 aikana ja päättää urakka jotenkin romanttishenkisesti sinne, mistä kaikki sai alkunsa – Portsuun.

Kaikille blogiamme lukeville on tähän mennessä varmasti selvää, että alkuperäinen suunnitelma kusi monin osin. Eihän meidän aikamme riittänyt niin tiukkatahtiseen suorittamisprosessiin, että olisimme jotenkin systemaattisesti ja kilpailuhenkisesti kolunneet kaikki Kallion baarit läpi rajallisessa ajassa. Pääsimme kuitenkin puoliväliin, sillä tähän mennessä käytyjä baareja on 43 kappaletta. Jatkamme prosessia ja käymme kaikissa Kallion baareissa, mutta tällä kertaa ilman deadlinea.

Vaikka panttasimme Portsusta kirjoittamista viimeiseen saakka, päätimme kirjoittaa ylös kaikki ne kerrat, kun siellä kävimme.

Porthaninkatu 10, 00530 Helsinki

Porthaninkatu 10, 00530 Helsinki

8.4.2014 Kävimme Portsussa ja päätimme, että kirjaamme tähän postaukseen kaikki ne kerrat, kun olemme blogin aloittamisen jälkeen Portsussa käyneet. Laskimme, että tämä kerta oli viides.

18.4.2014 Pitkäperjantai. Pussikaljat Matti Heleniuksen puistossa, sitten Portsuun yksille. Seuraavana päivänä Keiteleelle pääsiäisen viettoon.

22.4.2014 Neppistä Kallion lukion edessä olevalla hiekkakentällä. Sitten Portsuun parille.

5.5.2014 Käytiin ensin Fifth Street Bar & Cafessa parilla, sitten mentiin Portsuun yksille. Puhuttiin Annin työkuvioista.

20.5.2014. Annin polvileikkausvakuutusrahat. Heleniuksen puistossa Du Dii -safkat ja kaljat. Sitten Helsing Bar. Ensimmäinen kesäsade terassilla. Portsuun yksille. Mies tunnisti meidät tiskillä, ”Hei, te ootte ne kaljabloggaajat!” Ensimmäinen ja ehkä ainoa kerta, kun joku tuntematon tulee blogista puhumaan. 

22.5.2014. Pussikaljaa Heleniuksen puistossa, Tomi tuli paikalle töiden jälkeen, neppis mielessään. Puiston jälkeen perinteisesti Portsuun siirtyminen. Käytiin yhdellä, kerrankin vain.

Viikolla 23 oli joku kerta, mutta päivämäärä on hämärän peitossa.

11.6.2014. Tokoinrannassa pussikaljalla. Jotkut soittivat sähkökitaraa, oliko niillä bänditreenit ulkona? Portsuun. Yüksel tuli ovelta hakemaan sisään, koska viimeinen vapaa pöytä oli juuri menossa ja halusi, että me saadaan se. Tiskillä jaossa salmiakkilakritsitoffeekarkkeja.

8.7.2014. Saksa nöyryyttää Brasiliaa jalkapallossa murskalukemin 7-1. Pöytään istuu joku rasittava tyyppi, jonka Yüksel heittää ulos. Miehen viimeinen repliikki: ”Googlatkaa mut!” Seuraavana aamuna miehen nimellä ei löydy Googlesta mitään.

12.7.2014. Pronssiottelu Brasilia – Hollanti.

18.7.2014. Terassikierroksen viimeinen kalja Portsun takaosassa. Vahvasti sellainen olo, että ollaan paikan vanhimmat nuoret. Milloin tapahtuu siirtymä vanhimmasta nuoresta nuorimmaksi vanhaksi?

7.8.2014. Keskiviikko. Heleniuksen puistossa parit ja sitten yhdet Portsussa. Miia ja Elina mukana. Yksillä käynti pysyi yksillä käyntinä, mikä meriitiksi laskettakoon.

4.9.2014. Torstai. Kesän viimeiset pussikaljat? Helenius ja sitten kun tuli kylmä niin Portsuun. Aika peruskaavan mukaan siis. Yhdet tuopit ja kotiin.

16.9.2014. Anni kävi (eli ei lasketa), mutta merkittävä siksi, että baarin edessä oli tarjolla omenoita.

16.9.2014. Anni kävi (eli ei lasketa), mutta merkittävä siksi, että baarin edessä oli tarjolla omenoita.

25.11.2014. Viini-lehden haastattelu ja kuvaus. Vaivaannuttavaa. Toimittaja ja kuvaaja mukavia tyyppejä, mutta itsetietoinen fiilis istua kuvattavana. Vaikka istuttiinkin, ja suurin osa kuvista otettiin, samassa pöydässä, jossa istuttiin ”ensitreffeillä”.

19.12.2014. Vuosipäiväkaljat. Emme päässeet samaan pöytään, jossa vietimme ensitreffejämme tasan vuosi sitten. Viereiseen kuitenkin. Harvinaisesti emme viihtyneet kuin yksien tuoppien ajan, sillä viereisessä pöydässä oli aikaiseen ajankohtaan nähden aivan liian kovaääninen kaksikko.

20.12.2014.  Kävimme viemässä Yükselille Viini-lehden jutun kehystettynä. Emme jääneet juomaan tuoppeja, koska oli vasta keskipäivä ja edessä kaikenlaista suoritettavaa, mutta yllättetty omistaja tarjosi vastalahjaksi fisushotit.

kehystettyviini02

Saldo: Noin 20 kertaa blogin aloittamisesta tähän päivään. Eli kävimme Portsussa keskimäärin 12 päivän välein. Tähän pitäisi vielä lisätä ne kerrat, kun jompikumpi kävi paikan päällä ilman toista, mutta niitä ei ole onneksi missään muistissa.

Huomenna sunnuntaina sitten varsinainen kirjoitelma Pub Porthanista. Ennakkopaljastus: Tykätään tästä baarista aika paljon.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lista niistä kerroista, kun olemme käyneet Pub Porthanissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s