Viikko pubivisoja, osa 3: Kallion Seurahuone

Vietimme viime viikolla pubivisaviikkoa. Tavoitteemme oli tutustua tähän baari-ilmiöön käymällä mahdollisimman monessa Kallion alueen visassa. Osallistuimme alkuviikosta Sivukirjaston, Lucky Ninen (lue tästä), Toverin ja Siltasen (lue tästä) visoihin, perjantaina skippasimme Bar Labin visan ja lauantaina viikkomme huipentui Kallion Seurahuoneen visaan. Saimme kasaan viisi suoritusta, nolla voittoa ja kaksi palkintosijaa. Ihan hyvin ensikertalaisilta.

20150131_193912

Kallion Seurahuone. Lauantai, klo 17:00. Seurahuoneen visa on lähimpänä pubivisan ideaalia tai arkkityyppiä. Baari on oivallinen pubivisaympäristö kaikessa keski-ikäisyydessään ja, no, seurahuoneudessaan. Asiakkaat ja osallistujat ovat joko keski-ikäisiä ja sitä vanhempia, tai noin kolmekymppisiä kaveriporukoita. Kysymykset ovat aluksi ajankohtaisuuksia, sitten jyrkästi vaikeutuvia yleistietokysymyksiä. Meidän joukkueemma sai ensimmäisestä viiden kysymyksen setistä kahdeksan pistettä, viimeisestä ryppäästä miinus yhden pisteen.

Seurahuoneen visa on siis jaettu neljään viiden kysymyksen settiin, settien välissä on tupakkatauko. Käytössä on Siltasen visassakin nähty pistepanostusjärjestelmä, joka mahdollistaa huimat pistepotit (voittajajoukkueella oli 41 pistettä eli 2,05 pistettä per kysymys!) ja näyttävät epäonnistumiset. Kuten sanottua, jäi joukkueemme viimeisten viiden kysymyksen saldoksi miinus yksi piste. Emme tienneet mitään ja arvasimme yhden väärin, mutta laitoimme siihen rohkeasti kahden pisteen panoksen. Fiksua. Jos jostain jotain tietää, on pistejärjestelmä hyvä. Mekin saimme alkupäässä hyviä pistesaaliita panostamalla kolmosta meille itsestäänselviin kysymyksiin (Mistä yhtyeestä tunnetaan basisti John Entwistle?).

Koska Seurahuone on tyypillisistä tyypillisin visa, lienee tässä vaiheessa paikallaan puhua visaisännistä. Tai oikeastaan aiheen yhteenvetämiseen riittää yksi kysymys: Miksi visaisännät näyttävät aina divarinpitäjiltä? Se ei yllätä, että visoja vetävät kaverit ovat keski-ikäisiä miehiä, mutta miksi heistä tulee niin vahvasti mieleen – niin ulkonäön, pukeutumisen kuin yleisen habituksen puolesta – antikvariaattien tiskien takana istuvat miehet? Ei Kallion visojen pitäjät ole edes keskenään samannäköisiä, mutta jokaisessa heissä on silti divarinpitäjän olemus.

Divarinpitäjät ovat tyypillisesti vähän samanlaisia kaikkitietävän oloisia tyyppejä kuin visanpitäjät, joten ehkä vuosien altistuminen triviatiedolle aiheuttaa jonkinlaista muodonmuutosta, jotain tiettyä äänenväriä tai katseen kirkkautta/sumeutta. Tai sitten yhteneväisyys johtuu siitä, että pubivisamiehet istuvat iltakaupalla baarissa töissä. Seurahuoneen kaverikin vetää oikein visaputken: kapakassa pääsee koettelemaan tietoja lauantaisin, sunnuntaisin (musavisa) ja maanantaisin. Sellainen muuttaa miestä.

IMG_20150202_020417

Me emme toivottavasti ole pubivisojen täyteisen viikon jälkeen suuremmin muuttuneet. Sukellus tietokilpailujen maailmaan oli kuitenkin hyödyllinen. Ennen tätä viikkoa pubivisa näyttäytyi vieraana ja vähän erikoisena illanviettotapana. Trivial Pursuitin pelaaminenkin on useimmiten lähinnä tylsää ja ikävää. Viikon kokeilun perusteella pubivisoja voi kuitenkin suositella kaikille ja melko varmasti mekin alamme suosia jotain näistä Kallion visoista ainakin-melkein-joka-viikko-tyyppisellä tahdilla.

Mutta ehkä vasta ensi viikolla. Viisi pubivisaa viikossa oli selkeästi liikaa, lyhyt tauko lienee paikallaan.

Esimerkkejä kysymyksistä: Minkä maan keisari oli – tai yritti olla – 1800-luvulla Maximilian ensimmäinen? Miten jatkuu seuraava loru: Oli ennen onnimanni, onnimannista matikka. Matikasta…

Sijoitus: Jaettu viides sija kahdeksan joukkueen kisassa. Pisteitä 16 kappaletta, voittajajoukkueella 41.

Ensimmäinen jälkikirjoitus: Alkuviikosta suunnittelimme menevämme tietovisojen päälle vielä sunnuntaina bingoon. Kuinkas sen kanssa kävi? No, sunnuntaina oli niin heikko ja väsynyt olo, että ei pystynyt. Bingoa on tietojemme mukaan tarjolla ainakin Bullutissa (maanantai ja keskiviikko, 19:00), Om’pussa (sunnuntai, 13:00) ja Mascotissa (sunnuntai, 18:30?). Bingosalit ehkä kuolevat, mutta baaribingo elää.

Toinen jälkikirjoitus: Sunnuntaina väsytti niin kovin, sillä Seurahuoneen visan jälkipelit Arizonan happyhour-tuoppien äärellä jatkuivat pitkälle yöhön, jolloin muuten viihtyisä Arizona näytti huonoja puoliaan. Ensin seuraamme ujuttautui joku nuorehko urpo, joka ei halunnut millään lähteä pois, vaikka sitä vaadimmekin. Lopulta hänet heitettiin henkilökunnan toimesta baarista ulos. Sitten pilkun jälkeen ulkona näimme tilaneen, jossa keski-ikäinen nainen huusi keski-ikäiselle miehelle ”Sä olet jo kuollut! Tajuatko?! Sä teit niin tyhmästi, että sä olet jo kuollut!”. Ehkä hirvittävin uhkaus, jonka voi keksiä.

Kolmas jälkikirjoitus: Tammikuu vaihtui helmikuuksi, mikä tarkoittaa sitä, että joillain (muilla kuin meillä) päättyi tipaton ja samalla meidän Sylvin kuukauden blogi -statuksemme päättyy. Odotamme mielenkiinnolla, mikä on seuraava kuukauden blogi. Sillä välin: lukekaa Sylviä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikko pubivisoja, osa 3: Kallion Seurahuone

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s