Koiran kanssa Kallion baareissa

Sinikka Sivukirjastossa.

Juttua päivitetty 8.4. lukijoiden kommenttien perusteella.

Meillä ei (vielä) ole koiraa, mutta monilla ystävillämme on. Siksi erityisesti näin keväisin törmäämme tilanteeseen, jossa olemme menossa baariin, mutta joudumme muistelemaan, mihinkäs niistä saikaan viedä koiran.

Vuoden 2012 alusta laki on sallinut lemmikin viemisen ravintolaan, mutta toki omistaja voi tästä kieltäytyä. Moni ravintolanomistaja niin tekeekin, mutta etukäteen sitä on vaikea tietää. Monesti syy voi olla baarin työntekijöillekin vähän epäselvä, lukuisia kertoja on kuultu ”en tiedä saako, en ole omistaja”-tyyppisiä selityksiä.

Baarin etsiminen on muutenkin tylsää ja työlästä, eikä siihen haluaisi lisätä enää yhtään ”voidaankohan me tulla tänne”-muuttujaa. Ja vaikka lähes kaikille terasseille voi istua koiran kanssa, nämä parin plus-asteen kelit eivät oikein kannusta ulkona istumiseen.

Kysyimme viikonloppuna Twitterissä ja Facebookissa lemmikkiystävällisistä baareista ja saimme vastauksina seuraavanlaisen listan:

Viimeksi mainitussa vietimmekin hyvän tovin sunnuntaina. Parhaimmillaan siellä oli samaan aikaan viisi koiraa. Hyvin tulivat toimeen keskenään, vieraisiin pöytiin huutelua oli vähemmän kuin perusbaarissa pääsiäissunnuntaina.

Listamme ei varmasti ole kattava ja kommenteissakin onkin suotavaa lisätä listaan koiraystävällisiä paikkoja. Tai siis eläinystävällisiä. Useimmin sitä kuitenkin koiran näkee baarissa eikä muita eläimiä. Joku kyllä tuolla ”facessa” sanoi nähneensä kissan ”päivävedellä” Hilpeässä Hauessa. Mikä lie erikoisuuden tavoittelija!

Jos meillä olisi koira, kävisimme varmastikin testaamassa baarit läpi. Yllä esitetyn listan lisäksi eläinystävällisiä paikkoja voi käydä tsekkaamassa Tassut kartalla -palvelusta, mutta niin kuin kaikissa muissakin nettipalveluissa, on siellä aika vähän sitä Kallion räkälähenkistä osastoa. Ehkä kukaan ei ole ollut niin hölmö, että olisi rakasta eläinystäväänsä yrittänyt viedä vaikka Relaxiniin. Eihän siellä halua käydä ihmisetkään.

sinikka

9 kommenttia artikkeliin ”Koiran kanssa Kallion baareissa

  1. Hmmm.. Mua ihmetyttää, miksi pitää ottaa eläimiä baariin sisälle? Ihan näin niin kuin neutraalina kysymyksenä. No, itse olen todella allerginen eläimille ja lisäksi kärsin pahasta kuuloyliherkkyydessä, jossa koiran haukunta pahin. Siksi olen aika negatiivisena näistä koirabaareista ja kiinnostaa tosiaan, miksi joku haluaa tuoda edes sen koiransa baariin ? 🙂

    Tykkää

    • Laitan neutraalin vastakysymyksen: Oletko saanut allergisen reaktion lemmikistä baarissa? Itse kun en ole allerginen niin en tiedä että miten herkästi voi saada!

      Tykkää

      • Ja tokihan selkeä ilmoittaminen eläinystävällisyydestä palvelee myös allergisia.

        Sitä, miksi joku haluaa koiransa viedä baariin, täytyisi kysyä koirain omistajalta. Kuvittelisin, että kivempi koiralla on olla omistajansa kanssa ulkona kuin esim. yksin kotona. Tietysti koiraa ei kannata illalla/yöllä viedä rauhattomaan juottolaan, ei se silloin viihdy. Päiväsaikaan eri asia.

        Tykkää

  2. Hei!

    En ole käynyt ravintolassa tai baarissa Suomessa tämän vuoden 2012 lain jälkeen. Teoriassa toivon, että en saisi kohtausta, mutta käytännössä se on erittäin todennäköistä, jos on pieni tila ja tilassa on jatkuvasti eläimiä (tai eläin on vieressäni)- koska vastaa varmasti samaa eläinpölyn määrää, mitä se, kun eläin asuu jossain talossa. Minulla tarkoittaa siis sitä, että hengitys salpautuu ja pahimmassa tapauksessa voin tukehtua (tämä tapahtuu, jos olen käynyt asunnossa, jossa on koira).

    Ymmärrän, että koiraihmiset toivovat koiriensa pääsevänsä ravintolaan, mutta toivoisin, että ottaisivat allergiset ihmiset huomioon. Koska argumentit ”voithan sitten mennä muuhun ravintolaan/baariin jos joku paikka on koiraystävällinen”, on vähän sama kuin ”tänne baariin eivät ole mustat- ja homot ihmiset tervetulleita”. Kun niin paljon tasa-arvosta kaikkialla puhutaan, niin toivoisin että tämä koskisi myös esimerkiksi allergisia ihmisiä.

    Iloa kevääseen!

    Liked by 2 people

    • Äh, kuulostaa erittäin ikävältä!

      Tuo ”voithan mennä toiseen baariin” on kyllä huono argumentti, täsmälleen sama mitä käytettiin silloin kun tupakointia baareissa kiellettiin. Ei oikein pidemmän päälle toimi.

      Muiden ihmisten huomioon ottaminen on aina kannatettavaa. Kuunnellaan toisiamme!

      Tykkää

      • Älä viitsi olla typerä. Koirat eivät baareja tarvitse vaan koiran omistajat. Koirakielto ei ole koiranomistajien syrjintää, sillä ilman koiraa he voivat tulla baariin. Kyseenalaistaisin myös sen onko baari koiran hyvinvoinnille erityisen hyvä paikka. Allerginen ihminen ei allergiaansa voi jättää kotiin. Itse olen saanut muutaman pahankin astmakohtauksen paikassa, jossa minulle on vakuutettu, ettei sinne koiria päästetä, mutta käytäntö onkin sitten ollut, että kullekin kysyjälle vastataan mitä oletetaan hänen haluavan kuulla ja koiria onkin päästetty varsin usein paikkaan. Tämä on pahinta, mitä voi allergiselle tehdä. Sitten kauheasti päivitellään ja tirskutaan, ettei ajateltu asian olevan niin vakava. Laki edellyttää ravintoloiden ja kahviloiden ilmoittavan siitä sallitaanko koirat vai ei selkeästi sisäänkäynnin yhteydessä. Näin tekevät todella harvat paikat.

        Tykkää

  3. Lentokoneissa ja julkisissa on aivan toimiva ratkaisu, ensimmäinen toisensa poissulkevista ryhmistä voittaa.

    Allergisen lennolle ei oteta matkustamoon koiraa, eikä päinvastoin. Siksi nämä ilmoitetaan varausvaiheessa.

    Ongelmahan eivät ole ne oikeasti allergiset sielläkään, vaan muka-allergiset. Kummasti se hengenvaarallinen allergia unohtuu, kun olen koneen ovella ilmoittanut ettemme voi mainittua allergikkoa siis kuljettaa, sillä lemmikistä oli asianmukaisesti ilmoitettu, toisinkuin allergiasta. Käsittääkseni liiketoiminnan pyörittäjä ratkaisee kannattaako olla Hyssälän ja Räsäsen linjoilla vaiko kohtuus kaikessa. Yksi koiran kanssa käyvä kantis voi tuottaa sievoisen summan kerran kuussa käyvään allergiseen verratuna. Tai toisinpäin.

    Eiköhän baarissa ole asiakkaat suurempi haitta kuin elukat. Ja pelisilmää kaikille jotka tuo lemmikin baariin, paikka ja oma kondis pitää arvioida aina.

    Lisättäköön listaan PaussiPub, lemmikit tervetulleita ja hyvää terapiaseuraa kantiksille!

    Tykkää

Jätä kommentti