Tylsä ja tasainen Rytmi

Tällä kertaa meillä oli ihan oikea kamera mukana. Pikseleiden määrä on mieletön!

Tällä kertaa meillä oli ihan oikea kamera mukana. Pikseleiden määrä on mieletön!

”Kerran istuin kahvilla lueskelemassa lehtiä, kun kiinnitin huomiota kahteen mieheen, jotka pelasivat lautapeliä läheisessä pöydässä. En saanut millään päähäni mikä pelin nimi on ja kysäisin asiaa pojilta. Arvaa kuka! No, niinpä tietenkin. En olekaan tuota pelannut pitkään aikaan. Hauska oli huomata sen löytyvän baarin varustuksesta.”

Tämä Liisi S:n anekdootti lienee jännittävin ja hauskin juttu, joka kenellekään on Rytmissä sattunut. Tai no, hauskaa on myös se, että joku amerikkalainen on Yelpissä sekoittanut Rytmin ja Sävelen toisiinsa. ”Somewhat low ceiling on the 2nd floor, claustrophobic people had better stay on the ground floor.” Hahaa, tyhmä turisti, ei Rytmissä ole toista kerrosta!

Rytmi on Helsingin Sanomien mukaan ”keskellä päivää lähes parodia itsestään”, millä tarkoitetaan sitä, että jos jossain puhutaan lattea juovasta luovasta luokasta niin kuvituskuvat voidaan käydä ottamassa Rytmissä. Täällä istuvat niin paikallispoliitikot, toimittajat, kirjoittajat kuin muutkin nousevat tähdet. Päivällä Rytmin asiakkaiden keski-ikä ja keskitulot voidaan ilmaista yhdellä luvulla: kolmenkympin luokkaa. Illalla samat ihmiset istuvat Rytmissä juomassa kaljaa. Joku on joskus ehkä humalassa. Pääsiäissunnuntaina meno näytti olevan ”raisu” ja ”vapautunut”.

rytmi3

Olen aina vähän ihmetellyt, että mitä hienoa on olla samassa baarissa jonkun tunnetun ihmisen kanssa. Mitä  aina ihan jossain toisessa pöydässä istunut tavallinen kansalainen sai siitä, että Pentti Saarikoski kävi Kosmoksessa? Miksi se tekisi paikasta kiinnostavan? Sama kai se on, mitä salin toisella puolella istuva juoppo työkseen tekee. Varsinkin nykyään, kun ”luova luokka” ei tarkoita runoilijoita tai taidemaalareita, vaan lähinnä mainoskirjoittajia ja -piirtäjiä. Niistä tarttuu hyvin vähän glamouria meihin kuolevaisiin. Vaikea on kertoa juorua siitä, että on nähnyt mainostoimiston luovan johtajan neljän tuopin nousuhumalassa. Toisaalta onhan se niinkin, että muut asiakkaat luovat paikan tunnelman. Jos haluaa käydä päiväkaljalla jonkun työpaikalla, niin kannattaa mennä Rytmiin.

Olen siellä itsekin käynyt joskus läppäriäni näyttämässä ja kaljaa juomassa. Suunniteltiin kai jotain julkaisua, josta ei sitten tietysti tullut yhtään mitään. Toisaalta olen aina ollut töissä, joiden tekemiseen työnantaja on tarjonnut välineet ja tilat, joten tällainen kahvilatyöskentely on jäänyt aika etäiseksi. Monelle se on arkipäivää. Esimerkiksi Rytmin perusteella voi helposti näyttää siltä, että Kallio on muuttunut työläisalueesta pienyrittäjäalueeksi, sillä sitähän freelancetoimittajat ja muut vastaavat ovat.

Tällaisen työn tekemiseen Rytmi on varmasti hyvä paikka. Löytyy netti ja kahvia saa ja kaljaakin, tosin aika korkeaan hintaan verrattuna muihin alueen baareihin. Verkostot ovat lähellä, jos verkostot koostuvat muista samassa jamassa olevista. Ja tila itsessään on yksi Kallion seudun hienoimmista: suuret ikkunat avautuvat komeasti kolmeen suuntaan. Sisustus on ollut joskus jollakin aallonharjalla. Seinillä roikkuu vaihtuvia taidekuvia ja iltaisin joku asialleen omistautunut istuu nurkassa soittamassa levyjä.

Mitään erityisen trendikästä Rytmissä ei varsinaisesti ole. Miksi olisikaan, onhan baari jo viisitoista vuotta vanha. Rytmin suosio on baarin kanta-asiakkaiden keskuudessa kuitenkin edelleen vankkumaton. Kaiken mahdollisen työn freelanceriutumisen myötä seuraavien viidentoista vuoden aikana suosio varmaankin vain kasvaa. Ehkä lattekin palaa vielä muotiin.

Ja kuka nyt ei haluaisi pelata Arvaa kukaa?

Tuoppi: Olvia; 0,5 litraa; 5,30 euroa?

Käytyjen baarien määrä: 56.

Rytmin ikkunoista voi seurata Siltasaarenkadun, Toisen linjan ja Porthaninkadun risteystä. Vilinää & vilskettä!

Rytmin ikkunoista voi seurata Siltasaarenkadun, Toisen linjan ja Porthaninkadun risteystä. Vilinää & vilskettä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s